Uit-tips

HBN fotohut Breebaart, een fantastische locatie voor de vogelaars.

De HBN fotohut Breebaart is een fotohut die gemaakt is hand in hand is met natuurontwikkeling. Het is een unieke plek, net achter de dijk van de Dollard waar zeehonden hun rustplek hebben waar je vele vogelsoorten kunt verwachten. Van Kluut tot smient, van zilverreiger tot lepelaard en van watersnip tot zwarte ruiter.

De Breebaart is een langgerekte polder van 63 hectare, gelegen ten zuidwesten van de Punt van Reide, aan de Dollard. De polder werd ingedijkt in 1979 en is daarmee het laatste ingepolderde stuk land van Groningen. Het vormt nu een natuurgebied waar veel vogels voorkomen.

Deze fotohut is een seizoenshut, dus niet het gehele jaar geopend. Het seizoen begint op 2 april en gaat door t/m 13 oktober 2024.

Kijk op www.hanbouwmeester.nl voor meer informatie en reserveren van de fotohut.

De HBN fotohut ligt op ruim 13 km van ’t Waarkhoes en met de auto en fiets goed te bereiken.

(foto gemaakt door Wim Trio)