Uit-tips

Vesting Bourtange

Vesting Bourtange werd eind zestiende eeuw gebouwd als verdedigingswerk in de Tachtigjarige Oorlog. Vanaf de bastions kon je in alle richtingen uitkijken naar vijanden.

Bourtange is volledig hersteld naar de situatie van die tijd, inclusief wallen, grachten en roodgeverfde ophaalbruggen. Elk jaar wordt er nog een veldslag nagespeeld. Maar daarnaast is Bourtange ook gewoon een dorp met moderne inwoners. En dat was vroeger precies zo. Veel van de gebouwen die er toen waren zijn ook nu nog van binnen te bekijken. De school, de kerk en de molen: een bezoek aan de oude vesting is een ware reis terug in de tijd.

Wanneer je een bezoek brengt aan Bourtange kun je je de hele dag vermaken. Bourtange heeft verschillende wandelroutes, er zijn allerlei winkels en horecagelegenheden en er is een kaarsenmakerij. Relmatig worden er spectaculaire evenementen georganiseerd. Van diverse markten tot realistisch nagespeelde veldslagen. Ook kun je in Bourtange meerdere musea bezoeken.Op zondagmiddag wordt het oude kanon nog steeds afgeschoten.