Uit-tips / Uncategorized

Zeehonden met pups bekijken in hun natuurlijke omgeving?

Dat kan van het voorjaar tot het najaar, dan staat de zeehondenkijkwand opgesteld op de zeedijk in Termunten bij de Punt van Reide. Een unieke gelegenheid om de zeehonden en hun pups in hun natuurlijke omgeving te spotten. Elke dag met hoog water verzamelen de zeehondenmoeders met hun pups onder aan de dijk om uit te rusten, te eten en te zonnebaden. Vaak met honderden tegelijk.

Bij de zeehondenkijkwand in Termunten zie je de zoogdieren van wel heel dichtbij. Door kijkgaten krijg je, zonder dat ze jou opmerken, een mooi uitzicht op de zeehonden met hun pups. In de Dollard liggen de zandbanken dicht bij de kust, daarom is dit dé plek waar jonge zeehonden geboren worden, ook wel de kraamkamer van de Waddenzee genoemd. Bezoekers dienen echter achter de wand te blijven en geen lawaai te maken.

De zeehonden kijkwand is op ongeveer 13 km van de B&B en is per fiets, auto en te voet goed te bereiken. Ga je met de auto, dan moet je het laatste stukje wandelen. Ga je met de fiets dan kun je tot aan de kijkwand komen.

Mei 2024 : De zeehondenkijkwand staat er weer!