Uit-tips

Breng eens een bezoek aan Appingedam.

Appingedam ligt op ruim 16 km van Nieuwolda, en is makkelijk te bereiken met auto en fiets. Appingedam is een charmant stadje die bekend staat om zijn middeleeuwse stadscentrum, de beroemde hangende keukens en de prachtige Nicolaïkerk.

Wist u dat: Appingedam ooit de op twee na grootste stad van Groningen was? En dat Appingedam in de Middeleeuwen een belangrijke handelsplaats was? In het pittoreske centrum vind je nog vele middeleeuwse panden.

Maak een wandeling door het centrum en bewonder de woonhuizen met de hangende keukens. Deze gebouwen dienden ooit als pakhuis, maar werden later tot woonhuis omgebouwd. Er was weinig ruimte voor een keuken in het woonhuis en daarom werden de keukens hangend boven het Damsterdiep gebouwd. 

Appingedam is nu vooral een populaire toeristische bestemming, waar bezoekers kunnen genieten van de sfeer van de oude stad, en de lokale keuken kunnen proeven in de vele restaurants en cafés. Neem eens een kijkje bij de haven en maak een rondvaart, of bezoek een van de kerken of het Mølhlmann museum.