Uit-tips

Breng een bezoek aan Stad Groningen “Grunn”

Groningen ligt op ongeveer een half uur rijden van onze B&B. In Groningen heb je vele winkels, restaurants en lunchrooms. Neem eens plaatst op de een van de vele terrassen bij lekker weer.

Wanneer je naar Groningen gaat zie de Martinitoren al ver boven de stad uitsteken. De Martinitoren wordt ook wel de d’Olle Grieze genoemd. De Martinitoren is 97 meter hoog . Als je in het centrum van Groningen bent, mag een bezoek aan deze toren dan ook niet ontbreken. Klim omhoog via de bijna 300 stenen traptreden tot achter de klokken en geniet van een vrij uitzicht over de stad. Er is geen lift, om boven te komen moet je aan het werk. Je work-out wordt rijkelijk beloond. Onderweg sta je oog in oog met de gewelven van de Martinikerk en eeuwenoude ornamenten of de klokken. Bij de eerste trans kun je naar buiten en op 39 meter hoogte rond de toren lopen

Vlakbij de Martinitoren staat een hoge muur met daarachter misschien wel het rustigste plekje van de binnenstad van Groningen. Binnen de muren van de groene, bloemrijke Prinsentuin waan je je even helemaal in een andere wereld. Struin langs de planten, lees een boek op een bankje of geniet van een kopje thee bij de theeschenkerij.

In het hart van de Groningse binnenstad staat het Forum; een ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Het forum is een opvallend gebouw met scherpe lijnen en is 45 meter hoog, heeft tien verdiepingen en een dakterras. Het Forum wil verrassen en inspireren met onder andere Storyworld, een enorme expositieruimte met wisselende expo’s, 5 filmzalen, het Smartlab, horeca, de stadsbibliotheek en het hoogste dakterras van Groningen met fenomenaal uitzicht én een rooftop cinema.

Breng een bezoek aan het Groninger museum. Bekijk één van de mooiste stationsgebouwen van Nederland, de stationshal van Groningen. Bekijk de plassende ijsbeer, maak een stadswandeling of een rondvaart. Breng een bezoek aan de vismarkt. of de korenbeurs.

Kortom, genoeg te beleven in “Grunn” !